Policijski službenik D. T. (34) i još tri osobe uhapšene su danas nedaleko od Kraljeva u nastavku akcije suzbijanja šverca narkotika, pri čemu je zaplenjeno i 13.5 kilograma biljne materije, za koju se pretpostavlja da je marihuana.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Kraljevo osim D. T., uhapšeni su i A. B. (33), R. I. (33) i I. D. (36), svi iz Beograda zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Na državnom putu Raška – Kraljevo, u mestu Progorelica kod Kraljeva, policija je zaustavila dva putnička automobila marke “mercedes” i “dačia sandero”, beogradskih registarskih oznaka, koji su se kretali u pravcu Kraljeva.

Pregledom “mercedesa”, kojim je upravljao osumnjičeni A. B., a na mestu suvozača se nalazio osumnjičeni D. T., ispod plastične podloge poda, policija je našla trinaest paketa sa 13.540 kilograma biljne materije.

Sumnja se da su vozač i suvozač drugog vozila, koje se kretalo ispred “mercedesa”, osumnjičeni R. I. i I. D., imali ulogu “čistača” i da su osumnjičenog A. B. i D. T. radio vezom obaveštavali o kretanju policijskih patrola.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
Kriminalistička policija Policijske uprave Kraljevo, kako se navodi u saopštenju, nastavlja dalji rad na suzbijanju krijumčarenja narkotičkih sredstava.
Od početka godine u 158 zaplena, od 200 osoba, oduzeli su više od 50 kilograma raznih vrsta opojnih droga.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug