Naslovna Vijesti Hronika Uhapšen policajac koji je vršio uvidjaj u slučaju stradanja mladića Dženana Memića

Uhapšen policajac koji je vršio uvidjaj u slučaju stradanja mladića Dženana Memića

uhapsen-policajac-koji-je-vrsio-uvidjaj-u-slucaju-stradanja-mladica-dzenana-memica

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su po nalogu državnog Tužilaštva na Ilidži uhapsila jednu osobu koja se dovodi u vezu s istragom u slučaju “Dženan Memić”.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je u predmetu stradanja mladića Dženana Memića naloženo hapšenje jedne osobe, kao i pretresi na području Ilidže.

Sarajevski mediji su objavili da je uhapšen jedan od policajaca, koji je radio na istrazi.

Portal Klix je naveo da se radi o policajcu koji je, ispitujući jedinog svedoka u predmetu “Dženan Memić”, odnosno Memićevu devojku Alisu Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smeru.

Ranije je u vezi sa ubistvom mladića Dženana Memića uhapšen i otac Alise Mutap Zijad, kao i nekadašnji šef Odeljenja za saobraćajne nesreće MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac.

Obojica se nalaze u pritvoru.

Dženan Memić je napadnut u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine, a 15. februara preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu.

Njegova porodica od samog početka je sumnjala da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, optuživši pripadnike policije i Tužilaštva Kantona Sarajevo da pokušavaju da zataškaju Dženanovo ubistvo.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version