UHAPŠEN NOVOPAZARAC! Učestvovao u višemilionskoj prevari

NOVI PAZAR – Čelnici firme „Kupi povljno“ M. S. (34) i S. Ć. (34), iz Beograda, kao i njihov saradnik E. Z. (44) iz Novog Pazara, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, saopštio je juče MUP Srbije.

Akcija su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a uhapšeni se sumnjiče da su oštetili nekoliko privrednih društava.

MUP je saopštio da se sumnja da je M. S. kao odgovorno lice PD „Kupi povoljno“ iz Beograda, „u periodu od 21. septembra 2019. do 4. januara 2020. godine, preko S. Ć. kao saizvršioca i neformalnog zastupnika tog preduzeća, dovodio u zabludu zaposlene u nekoliko privrednih društava i od njih u više navrata preuzimao robu široke namene, a izdavao im menice koje nisu bile naplative“.

– Preuzetu robu je, kako se sumnja, prodao, lažno prikazavši da je ista roba prodata PD „BBM Tim“, čije je odgovorno lice E. Z, koji se sumnjiči da je pomogao u izvršenju krivičnog dela-naveo je MUP Srbije, napominjući i da se procenjuje da su „osumnjičeni sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 13.196.104 dinara, i oštetili nekoliko privrednih društava za navedeni iznos“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO