Ponedjeljak, 16 Maja, 2022
NaslovnaHRONIKAUHAPŠEN JUTROS NAKON NOĆNE POTJERE-Sinoć je u Albaniji zbog međe ubio babu,djedu,...

UHAPŠEN JUTROS NAKON NOĆNE POTJERE-Sinoć je u Albaniji zbog međe ubio babu,djedu, dvojicu amidža i svu njihovu djecu.(VIDEO)

Albanac Ritvan Zikaj (Ritvan Zykaj, 24) je osumnjičen da je ubio osmero članova svoje porodice i ranio još šest osoba. Lokalni mediji su prenijeli da je Ritvan nakon potjere uhapšen kilometrima daleko od sela Resulaj, na 90 kilometara južno od Tirane.
Policija je pronašla i kalašnjikov iz kog je pucano, prenijela je agencija AP. Kako se navodi, Zikaj bi mogao biti osuđen na doživotnu robiju.

Zločin se dogodio u selu Resulaj u blizini Vlora, 55 kilometara južno od Tirane, a, prema nezvaničnim informacijama, sve se odigralo zbog raspodjele imovine.
Uhapšen je na izlasku iz sela Selenice, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.
Prema pisanju albanskih medija, ovaj mladić se ne kaje zbog onoga što je uradio. Čitav događaj je prije hapšenja komentirao na društvenim mrežama, gdje je izazivao policiju da ga traži. Potraga za njim se odvijala u brdima mjesta Selenice.

Brojni komentari objavljeni su na njegovom profilu u kojima su ga ljudi pozivali da se ubije ili preda, a nazivali su ga i pogrdnim imenima.
Ritvan je osumnjičen da je ubio svog djeda i baku Demira (75) i Ferije (72), stričeve Besima (42) i Azema, strine Vasiliku i Aferditu i rodicu Saru (16) i Ledjona (9).

Mediji su prenijeli da su nakon zločina ispitani i Ritvanovi roditelji.

Kako saznaju mediji, prije masakra, osumnjičeni se raspravljao s jednom od žrtava oko ograde i toga gdje bi međa trebala biti. Nakon rasprave, on je prvo ušao u kuću djeda i bake, pucao iz kalašnjikova na njih, strica i strinu, a potom odšetao do kuće drugog strica i ubio cijelu njegovu četveročlanu porodicu.

Povrijeđeni su odvezeni u bolnicu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Na licu mjesta su došli i ministar unutrašnjih poslova i generalni direktor policije.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO