Naslovna HRONIKA Uhapšen državljanin CG zbog šverca marhinuane

Uhapšen državljanin CG zbog šverca marhinuane

uhapsen-drzavljanin-cg-zbog-sverca-marhinuane

ZAGREB – Policija u Pločama uhapsila je 22-godišnjeg državljanina Crne Gore u čijem automobulu su pronašli oko 55 kilograma marihuane, koju je preko granice prokrijumčario najpre pešice preko brda, a nakon toga je unajmio automobil dubrovačkih registarskih tablica.

Dubrovačka policija saopštila je da su u mestu Rogotin, tokom redovne kontrole saobraćaja, zaustavili automobil dubrovačkih registracija koji je vozio 22-godišnji državljanin Crne Gore, prenela je Hina.

S obzirom na to da se iz unutrašnjosti vozila osetio miris marihuane i da je vozač u jednom trenutku naglo pokušao “da da gas”, policajci su posumnjali da krijumčari drogu, pa su zatražili i dobili nalog za pretragu, pri čemu je u prtljažniku pronađeno 50 paketa s ukupno 55 kilograma marihuane.

Vozač je uhapšen i doveden u policijske prostorije, gde je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u Hrvatsku noć ranije ilegalno ušao iz Crne Gore, pešice preko brda Košare, nakon čega je unajmio vozilo kojim je drogu imao nameru da preveze prema zemljama Zapadne Evrope.

Navodi se da je crnogorski državljanin sankcioniran zbog ilegalnog prelaska državne granice, a rano jutros je priveden pritvorskom nadzorniku zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version