Uhapšen bivši šef Dačićevog kabineta!

BEOGRAD – Posle šestočasovog saslušanja određen je policijcki pritvor otpravniku poslova ambasade Srbije u Atini Branku Lazareviću. Lazarević je sproveden u Specijalno tužilaštvo, gde će biti saslušan i određen mu je policijski pritvor u trajanju do 48 sati, saznaje Kurir.

20140219-204021.jpg

Lazarević je u 10 časova stigao u MUP, a nedugo zatim počelo je njegovo saslušavanje, koje je trajalo do 18 sati.

On je jutros, u tamnom automobilu marke “audi”, došao tik do vrata zapadnog ulaza zgrade SIV, gde se nalazi kriminalistička policija.

Lazarević nije želeo da daje izjave, već je samo bacio jedan pogled na novinare koji su ga dozivali. Neposredno pre njega došao je njegov advokat Dragoljub Đorđević.

Lazarevića saslušavaju u policiji povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića. Policija bi trebalo da ga ispita i povodom indicija da je, ranije kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.

Lazarević bi takođe trebalo da odgovori na pitanja da li se sastajao sa Šarićem – optuženim za šverc oko tri tone kokina iz Južne amerike u Zapadnu Evropu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

Podsetimo, Lazarević je tokom prethodnog mandata Vlade Srbije bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Lider SPS i premijer Vlade u ostavci Ivica Dačić nije želeo da daje nikakve izjave povodom saslušanja njegovog bivšeg šefa kabineta.

– Ne želim da se mešam, neka institucije rade svoj posao – poručio je Dačić za Kurir.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO