Naslovna HRONIKA Uhapšen B. N. (43) osumnjičen za stravičan zločin

Uhapšen B. N. (43) osumnjičen za stravičan zločin

uhapsen-b-n.-(43)-osumnjicen-za-stravican-zlocin

Novopazarska policija uhapsila je B. N. (43) zbog sumnje da je u subotu uveče, sa više uboda nožem u leđa usmrtio majku Kimetu (75). Do tragedije je došlo u porodičnoj kući u naselju Selakovac, a pretpostavlja se da je B. N. majku napao na spratu, najmanje pet puta je ubo nožem u leđa, dok su u prizemlju bili njegov brat i snaha.

Snaha ga je videla kako noseći nož silazi niz stepenice i izlazi iz kuće. Otrčala je na sprat i videla povređenu Kimetu. Pozvala je Hitnu pomoć, a lekari su pola sata pokušavali da je reanimiraju, ali bez uspeha – priča naš izvor iz istrage.

Istovremeno, na lice mesta uputila se i policija koja je B. N. uhapsila na ulici, nedaleko od kuće u kojoj je usmrtio majku.

Komšije i žitelji Selakovca su u šoku, ali kažu da nisu preterano iznenađeni ovakvim ishodom. Govore da je B. N. i ranije bio sklon nasilju, da je maltretirao članove porodice, najviše majku, kao i da je nekoliko puta privođen.

Protiv njega je podnošeno više prijava zbog nasilja u porodici, a često bi ih majka povlačila u želji da ga zaštiti. Imao je psihičkih problema, pa je neko vreme proveo na lečenju na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” u Beogradu – pričaju meštani Dubrovačke ulice.

Prema nezvaničnim informacijama, B. N. je ovih dana trebalo da se vrati na lečenje u tu zdravstvenu ustanovu.

– Trebalo je i ranije da bude smešten, ali ga je majka štitila, govorila da je dobro i da nije nasilan. Međutim, nedavno se predomislila i pristala da B. N. bude upućen u tu bolnicu, zbog čega je verovatno on tako reagovao i napao je – priča naš izvor iz istrage.

Po nalogu nadležnog tužioca, B. N. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio ubistvo.

– Otvorena je istraga i naloženo psihijatrijsko veštačenje. Ukoliko se utvrdi da je bio uračunljiv prilikom izvršenja zločina, biće mu suđeno kao zdravoj osobi, a ukoliko ne, onda će biti upućen na lečenje u neku od ustanova zatvorenog tipa – dodaje naš izvor.

OTAC NESTAO PRE ŠEST GODINA

OVO nije prva tragedija koja je zadesila ovu, kako kažu njihove komšije, vrednu i poštenu porodicu, jer je u jesen 2015. godine na periferiji Novog Pazara nestao Kimetin suprug, DŽeko. NJegovo telo pronađeno je tek u proleće 2016. kada se sneg otopio, u šumi iznad Pazarišta, popularnog izletišta, a istraga je pokazala da na njemu nije bilo tragova nasilja.

Večernje novosti

Exit mobile version