Naslovna Featured Istaknuto Ugostiteljsko- turističke škola: đaci u klupama uz sve mere zaštite

Ugostiteljsko- turističke škola: đaci u klupama uz sve mere zaštite

ugostiteljsko-turisticke-skola:-djaci-u-klupama-uz-sve-mere-zastite

Ugostiteljsko- turistička škola školsku godinu je započela na vreme i uz sve preventivne mere zaštite od korona virusa. Sve prostorije se redovno dezinfikuju i za sada u ovoj školi nema obolelih od korna virusa. Učenici sa hroničnim oboljenjima opredelili su se na online vid nastave, dok ostali pohađaju kombinovanu.

Ugostiteljsko- turistička škola započela je novu školsku godinu uz sve preventivne mere zaštite koje je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj. Na ulazu učenicima se meri temperatura, vrši dezinfekcija ruku i svi su obavezni da nose maske i sede po jedno u klupi, zbog čega je škola pre početka nastave kupila 15 novih.  Pored toga u školi se konstantno dezinfikuju sve prostorije.

Što se tiče načina na koji se nastava odvija, učenici koji imaju hronična oboljenja obavljaju nastavu online, dok su ostali izabrali kombinovan tip nastave.

U školi je usvojen pravilnik po kome se sugeriše đacima da ako osete simptome COVIDA -19 ne dolaze u školu i da časove prate online. Isto važi i za đake koji se razbole tokom nastave. “Treba se prvo obratiti razrednom starešini, koji će obavestiti roditelje da se dete ne oseća dobro, te uputiti ga na kućno lečenje. Nakon toga razredni starešina obaveštava lice u školi koje je zaduženo za sprovođenje mera. To lice dalje vest prosleđuje direktoru. Ako se uspostavi da je đak pozitivan na korona virus, direktor to saopštava školskoj upravi i slučaj dalje preuzima Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ZZJZ i gradski Krizni štab” rekao je direktor Ugostiteljsko- turističke škole Iso Ćorović.

U Ugostiteljsko- turističkoj školi za sada nije bilo slučajeva zaraženih učenika, kao ni nastavnika. Praksa koja je glavni vid rada ove škole takođe teče po protokolu, osim za turističke tehničare, koji su zbog malog prostora u turističkim agencijama za sada u nemogućnosti da obavljaju istu.

M. J.

Exit mobile version