Naslovna Featured Istaknuto Ugostitelji Sandžaka pozdravili odluku vlade o produženom radnom vremenu tokom Ramazana

Ugostitelji Sandžaka pozdravili odluku vlade o produženom radnom vremenu tokom Ramazana

ugostitelji-sandzaka-pozdravili-odluku-vlade-o-produzenom-radnom-vremenu-tokom-ramazana

NOVI PAZAR – Predstavnici Udruženja ugostitelja Sandžaka pozdravili su danas odluku Vlade Srbije da tokom predstojećeg meseca Ramazana mogu da rade do 23.30 časova.Član Upravnog odbora udruženja Amela Baćićanin ocenio je da je tom odlukom vlada “pokazala da ima sluha” za sandžačke ugostitelje.

“Mi smo jedna od branši koja od početka pandemije korona virusa trpi najveću štetu. Naš egzistencijalni status je u veoma teškoj situaciji”, rekao je Baćićanin.

Navodeći da ugostitelji iz tog udruženja zapošljavaju izmedju 5.000 i 6.000 radnika, član Upravnog odbora Aladin Sijarić najavio je da će sprovoditi unutrašnju kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

“Mi unutar udruženja imamo reviziju, koja ukoliko primeti neke nepravilnosti kod ugostitelja ima obavezu da skrene pažnju i da ih ispravi. Samim tim, ukoliko neko od naših kolega ne bude poštovao mere, iza njih kao udruženje sigurno nećemo stajati”, rekao je Sijarić.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Muamer Bačevac rekao je ranije danas da je Vlada Srbije donela odluku da ugostitelji u Sandžaku za vreme Ramazana mogu da rade do 23.30 časova.

On je prethodno tražio od vlade da prihvati inicijativu ugostitelja iz Novog Pazara o izmenjenom radnom vremenu za vreme Ramazana, koji počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version