Ugostitelji na satanku sa Ministarkom Tatjanom Matić: Zahtev da se njima i radnicima u turzmu omogući imunizacija!

Na poziv ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Tatjane Matić, predstavnike Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES, direktora, dr Georgi Genova i predsednika Upravnog odbora, Aleksandra Vasilijevića primila je danas u sedištu ministarstva.

Kao su iz Horesa rekli za Kurir, na sastanku je usaglašeno da je izuzetno važno da se zaposlenima u sektoru ugostiteljstva i turizma prioritetno omogući imunizacija.

Konstatovano je da je, na zahtev domaćih, stranih turista i ostalih korisnika ugostiteljskih usluga, važno da pružaoci usluga, odnosno zaposleni u hotelima i restoranima budu vakcinisani, čime ce biti potencijalni gosti sigurni da ce im uslugu pružiti, ne samo u čistom i sigurnom objektu, već i da ce to činiti zaposleni, koji su prošli kroz proces imunizacije.

– HORES smatra da postoji znacajno interesovanje za imunizaciju, dok jedan broj zaposlenih, koji se još uvek nije odlucio za imunizaciju, spreman je da se konsultuje sa zdravestvenim radnicima. HORES planira da, u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno naslede i turizam”, kroz obuke „Cisto i sigurno” omoguci zaposlenima da se neposredno informišu o imunizaciji od strane zdravstvenih radnika. HORES ce nastaviti kampanju za vakcinaciju zaposlenih u ugostiteljstvu, kako bi, što pre, otpocela normalizacija rada ugostiteljskog sektora – istako je dr Georgi Genov, direktor HORES-a za Kurir.

HORES je još jednom pozvao nadležne da omoguće prioritetnu vakcinaciju zaposlenih u ugostiteljstvu, što bi omogućilo izglede da se ovog leta uživaju, u preko potrebnom odmoru.

Izvor: Kurir rs

Foto: Aleksandar Vasilijević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO