Naslovna Featured Istaknuto Ugljanin: Vučić lepo govori, hoćemo rezultate na terenu

Ugljanin: Vučić lepo govori, hoćemo rezultate na terenu

ugljanin:-vucic-lepo-govori,-hocemo-rezultate-na-terenu

Predsednik Stranke demokrtaske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je interes ove partije da Bošnjaci budu delotvorno i adekvatno zastupljeni u svim državnim organima, javnim službama i institucijama sa javnim izvršenjima, koje nisu vezane za jedan mandat.

On je na konferenciji za novinare rekao da ga raduju lepe reči koje je pre dva dana čuo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će kroz različite nivoe u novoj Vladi Srbije, od ministara do državnih sekretara, imati najviše Bošnjaka u istoriji zemlje.

“To su samo lepe reči, on je pojedinac koji lepo govori, nama treba konkretnih rezultata na terenu, jer paralelne strukture vlasti prete da unište ovu zemlju. Nas ne brine Vučić lično, već to što je Srbija sigurna kuća za ratne zločince koji su ubijali, klali i palili ljude”, rekao je Ugljanin.
On je istakao da je cilj njegove partije donošenje Zakona o lustraciji, kao i da vrate poverenje Bošnjaka u državu.

“Ne očekujemo samo da se daju plate nekim pojedincima i da se zadovolje njihovi apetiti. Učešće u Vladi može da zadovolji političke apetite nekih narcisoidnih pojedinaca ili političkih stranaka, koje imaju kratkoročne interese da se prilepe uz Vladu i da lagodno žive”, rekao je Ugljanin.
On je dodao da mu je drago da je predsednik Vučić sa Turcima postigao neke dobre rezultate i da stvaraju pozitivnu političku klimu, u koju spada i rekonstrukcija puta Novi Pazar- Tutin.

On je podsetio da je na današnji dan pre pet godina u saobraćajnoj nesreći stradao visoki funkcioner i jedan od osnivača ove stranke, predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

“Kučević je bio oličenje sandžačkog duha koji je svojom voljom, snagom i energijom bio pokretač ekonomskog razvoja Sandžaka. Svedoci smo da njegova vizija ekonomskog razvoja i neumorni rad na projektima od značaja za Sandžak i sve njegove građana i danas daju rezultate”, rekao je Ugljanin.

Kučević, koji je u šest mandata bio predsednik opštine, stradao je na putu Novi Pazar – Tutin, nakon što je vozilo u kojem je bio na na zadnjem sedištu, promenilo pravac kretanja, udarilo u stablo i sletelo s puta.

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio početkom godine vozača Fadilja Preljića (57) na dve godine zatvora zbog izazivanja ove saobraćajne nesreće, a veštačenjem je tada utvrđeno da je vozilom, koje se kretalo oko 67 kilometara na sat, upravljao pod dejstvom alkohola.

Free Media

Exit mobile version