Naslovna Sandžak Novi Pazar Ugljanin – Vidimo se u Autonomiji – video

Ugljanin – Vidimo se u Autonomiji – video

Novi Pazar – Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je u Novom Pazaru da je njegov i stav stranke da Sandžak treba da dobije autonomiju.


On je na konferenciji za novinare, na kojoj je najavio da će biti nosilac liste za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), izjavio da od osnivanja stranke nije mijenjao stav o statusu Sandžaka.

Ugljanin je svoju odluku o učešću na izborima za novi saziv BNV obrazložio “višedecenijskim terorom države prema Bošnjacima”, neriješenim pitanjem Bošnjaka i Sandžaka.- Statut SDA Sandžaka traži da se zalažemo za autonomiju. Ja sam kao član prethodne vlade bio prihvaćen sa tim stavom i do danas ga nisam promijenio. Nije to samo da SDA traži autonomiju, već to traže i građani koji su se na referendumu 1991. godine tako izjasnili. Autonomija Sandžaka je nešto normalno i to će i biti – kazao je Ugljanin.

A evo i nekih od izjava Sulejmana Ugljanina iz ranijih perioda:

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=98faSOlmMyE” width=”640” height=”360”]

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=fEYj_DcFXLY” width=”640” height=”360”]

 

2.11.2013 – Usvajanjem izveštaja sa predlogom mera za ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku, Vlada Srbije poslala je jasnu poruku Bošnjacima da će obezediti njihovo socijalno uključivanje posebno u oblasti obrazovanja. Ovakve odluke vraćaju poverenje Bošnjaka u državu.
19.2.2013 – Izbore ćemo imati svake četiri godine, Vlada radi punim kapacitetom i kompaktna je.
3.8.2012 – Maksimalna integracija Bošnjakaodnosno njihovo delotovorno učešće u javnom životu bila je jedan od uslova našeg ulaska u Vladu.
12.10.2008 – SDA je ostvarila u značajnoj meri stranački cilj jer su Bošnjaci integrisani u državne institucije uzimanjem učešća u proevropskoj Vladi.

 

Exit mobile version