Ugljanin: Sud i Policija u Sandžaku više ne predstavljaju ništa

Novi Pazar – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da su državni organi Srbije izgubili svaki legitimitet među Bošnjacima jer ni posle dvadesetak godina nisu rasvetlili zločine nad Bošnjacima Sandžaka.

On je na skupu “Za pravnu sigurnost, vladavinu prava i jednakost pred zakonom” u Novom Pazaru ocenio da su državni organi neizvršavanjem svojih ustavnih obaveza izgubili pravo da budu ono zbog čega postoje.

“Takvo sudstvo i policija za nas više ne predstavljaju ništa, oni nemaju nikakva prava, nemaju pravo da nam sude, niti njihove presude obavezuju Bošnjake. Mi njima više ne verujemo”, poručio je Ugljanin.
Lider SDA Sandžaka pozvao je premijera Srbije Aleksandra Vučića i predstavnike Evropske unije u Srbiji da nastave razgovore i da preduzmu mere kojima će se uspostaviti red i zakon i vratiti poverenje Bošnjaka u državu i njene organe.
Ugljanin je naglasio da se poverenje može vratiti time što će se u državnim organima usaglasiti nacionalna struktura zaposlenih sa strukturom stanovništva u gradovima Sandžaka.
“Ovakvo ponašanje, favorizovanje većinskog naroda u državnim organima provocira međunacionalno poverenje i mržnju. Moramo da nađemo način da svaki stanovnik ove multinacionalne sredine uživa sva prava i da niko nikome ne smeta”, kazao je Ugljanin.
Predsednik Izvršnog odbora i poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović dodao je da se u policiji i pravosuđu u Sandžaku sprovodi apartheid nad Bošnjacima i da se u tim organima nameću kadrovska rešenja podobna Beogradu.
“Pravosudni organi u Sandžaku već decenijama slušaju usmene instrukcije lidera iz Beograda i po njima postupaju. U Srbiji ne funkcioniše podela vlasti na sudsku, izvršnu i zakonodavnu, jer je svu vlast prigrabio Aleksandar Vučić”, istakao je Imamović.
Skup “Za pravnu sigurnost, vladavinu prava i jednakost pred zakonom” organizovan je povodom obeležavanja osme godišnjice od upada naoružanih osoba u službene prostorije SDA Sandžaka u Novom Pazaru i, kako tvrde u toj stranci, pokušaja atentata na Sulejmana Ugljanina, tada ministra u Vladi Srbije.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO