Naslovna Vijesti Ugljanin: ”Samoopredjeljenje” i ”Vakat je” formiraju većinu

Ugljanin: ”Samoopredjeljenje” i ”Vakat je” formiraju većinu

Konstitutivna sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća zakazane je u petak, 23.novembra. Najviše glasova na izborima osvojila je lista ”Samoopredjeljenje”. Njen nosilac, Sulejman Ugljanin rekao je za Radio televiziju Novi Pazar da će ”Samoopredjeljenje” sa listom ”Vakat je” formirati većinu. Podsetivši na predizborni sporazum, Ugljanin je istakao da je među njima već postignut dogovor o raspodeli odgovornosti jer, kako je kazao, u Vijeću nema fnkcija.

”Očekujem da u petak konstituišemo Vijeće. Mi imamo predizborni sporazum sa listom ”Vakat je”. Treba da se sastanemo, da najstariji i najmlađi vijećnik pročitaju rešenja i proglase konstituisane mandate. Nakon toga ćemo se dogovoriti oko izbora organa. Na osnovu sporazuma smo se već dogovorili o raspodeli odgovornosti unutar Vijeća. Ne možemo govoriti o raspodeli funkcija. Tu nema funkcija. Tu ima puno rada i truda. Potrebno je puno znanja, istrajnosti, izdržljivosti i strpljivosti. Traba nam stotine, ljudi, barem trista, koji traba da rade da bi nastavili ono što smo mi radili predhodne četiri gdine. Ima posla i za vijećnike i za kandidate koji nisu izabrani, i još pet puta toliko ljudi koji su obrazovani, imaju znanje i sposobnost da učine nešto za ovaj naš nerazvijeni kraj”, kazao je Ugljanin.

Rekao je da imaju jasan izborni program, te da su novoizabrani vijećnici da obe liste dužni da realizuju sve ono što su u kampanji govorili i za šta su Bošnjaci na izborima ukazali poverenje.

S.Lj.

Exit mobile version