Naslovna Sandžak Novi Pazar Ugljanin ponovo predsednik SDA

Ugljanin ponovo predsednik SDA

2

Novi Pazar — Dosadašnji predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin ponovo je na redovnoj Izbornoj skupštini izabran za predsednika te partije.

Sulejman Ugljanin

Ugljanin je na čelu SDA Sandžaka od njenog osnivanja 1990. godine.

On je na sednici ocenio da Glavni odbor partije treba da očuva kontinuitet izborom osam njegovih članova iz redova onih koji su “devedesete godine osnivali Stranku”, ali je taj organ “osvežio” većim brojem (12) mlađih kadrova.

Slejman Ugljanin je ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za vođenje Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Na šestoj Izbornoj skupštini Stranke demokratske akcije Sandžaka, održanoj u subotu 12. oktobra, apsolutno povjerenje da i u naredne četiri godine bude na čelu stranke dobio je Dr. Sulejman Ugljanin.

Na skupštini pored izbora za predsjednika Stranke, Glavnog odbora, Suda časti i Nadzornog odbora usvojen je i Program za stabilizaciju prilika i brži ekonomski razvoj Sandžaka.

Predsjednik, Dr. Sulejman Ugljanin je nakon izbora članova Glavnog odbora, a prema Statutu Stranke, predlozio još jednu trećinu kandidata za ovaj odbor radi očuvanja kontinuiteta Stranke, za koje je izrazio želju da se skupštinu izjasni o njima i dobio jednoglasno povjerenje za svih 20 kandidata, što je bila dovoljna potvrda o kvalitetu i podršci koju, ovi kandidati, imaju kod zastupnika i Predsjednika Stranke.

Svečanom dijelu skupštine su, u svojstvu gostiju, prisustvovali mnogobrojni predstavnici političkog i javnog života, medju kojima ambasadori, predstavnici Vlada, ministri iz zemalja okruženja i poslanici iz više zemalja i rukovodstva velikog broja političkih partija.

Predsjednik se u svom obraćanju zastupnicima i pristunim gostima zahvalio na ponovnom povjerenju koje su mu pružili, a posebno istakao da kontinuitet koji SDA Sandžaka ima, mora biti nastavljen.

“Jedni smatraju da taj prijedlog kontinuiteta moraju da budu oni koji su devedesete godine osnivali Stranku, a ja smatram da treba da bude pola onih koji su je osnovali pre 23 godine, a pola onih pred kojima je život.

Tako sam ja predložio 8 ljudi iz devedesete godine i 12 visokoobrazovanih mladih ljudi, pred kojima je život. Hvala vam što ste me podržali, a vaša podrška pokazuje da sam bio u pravu“ – poručio je u svom obraćanju predsjednik Ugljanin.

Potvrda delotvornog rada stranke jeste činjenica da je izabran veliki broj stručnih i kvalitetnih kadrova,a glasovima zastupnika na skupštini i povjerenjem predsjednika Ugljanina mladi kadrovi su prepoznati kao budućnost stranke u naredne četiri godine.

2 KOMENTARA

  1. on je smenjen iz sda 1995.godine. tada ga je smenio ljajic.

    potom je ljajic sda premenovao u sdp.

    eto, to je istina. prava sda vise ne postoji.

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version