Novi Pazar – Iako je bio uredno pozvan na jučerašnje obilježavanje Dana Sandžaka u dvorani Kulturnog centra od strane BKZ i muftije Muamera Zukorlića, Ugljanin se nije pojavio već je poslao svog izaslanika Ahmedina Škrijelja.

Kako saznajemo od izvora bliskih Islamskoj zajednici Srbije koju predvodi Adem Zilkić, Sulejman Ugljanin nije imao “amin” od Zilkića da se pojavi na tom skupu pa je tako negovo učešće izsotalo tvrdi naš dobroobavješteni izvor.
“Jasno je što nije došao, zna šta će da se desi kada ode tamo još jednom. Sve mu je stavljeno do znanja i on dobro zna šta smo mi uradili za njega a i kako nas je formirao. Prema tome njegov odlazak na noge Zukorliću pokrenuće ono što je neminovno a on zna dobro šta”.
Podsjetimo na sinošnjem obilježavanju Dana Sandžaka pojavila se visoka delegacija SDP na čelu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, predsednikom gradskog odbora Huseinom Memićem i direktorima javnih preduzeća dok je Ugljanin poslao samo Ahmedina Škrijelja.

2 KOMENTARA

  1. Ugljanin je na proslim izborima za BNV dobio samar od Shemka, pre nedelju dana od Hazba, a sada dobija shamarcinu i od Zilkica… Mislim da je i on svestan da je njegovo vreme proslo…

Comments are closed.