Naslovna Featured Istaknuto Ugljanin izveo Adelu Melajac Karaahmetović iz PU Novi Pazar (FOTO/VIDEO/UŽIVO)

Ugljanin izveo Adelu Melajac Karaahmetović iz PU Novi Pazar (FOTO/VIDEO/UŽIVO)

ugljanin-izveo-adelu-melajac-karaahmetovic-iz-pu-novi-pazar-(foto/video/uzivo)

NOVI PAZAR – Učiteljica Adela Melajac Karahmetović puštena je nakon saslušanja u prostorijama Policijske uprave Novi Pazar. Neposredno pre izlaska iz zgrade, u prostorije gde je bila saslušavana ušao je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Učiteljica Adela Melajac Karahmetović nije želela da daje izjave za medije.

Ugljanin je, neposredno pre ulaska u zgradu policije, policijskim službenicima naglasio da muslimanima nije dozvoljeno da žena ostane sama sa nepoznatim muškarcima i zahtevao da mu se omogući ulazak u prostorije za ispitivanje.

Nakon izlaska iz zgrade, Ugljanin je prisutnima obećao da će sutra tražiti tužioca koji je dao nalog za njeno privođenje.

Podsećamo, učiteljica Osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“ Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru privedena je jer je umesto himne „Bože pravde“ u osnovnoj školi gde je zaposlena pustila bošnjačku himnu „Ja sin sam tvoj“.

 

Odmah nakon njenog privođenja, ispred zgrade Policijske uprave, okupilo se stotinak građana, koji došli da joj protestom pruže podršku. Među okupljenim građanima bila je Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća, predsednik Ogranka SDA Novi Pazar, Ahmedin Škrijelj, Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, Emir Ašćerić i narodni poslanik Enis Imamović.

E.Ćorović

Exit mobile version