Naslovna Sandžak Novi Pazar Udruženo do boljeg ambijenta za razvoj privrede

Udruženo do boljeg ambijenta za razvoj privrede

0

Sasanak održan sa ovdašnjim privrednicima, na kome su pored gradskih vlasti prisustvovali državni sekretar Ministarstva privrede, predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja, Fonda za razvoj, Agencije za obezbeđenje izvoza,predstavnici SIEPA, Regionalne razvojne agencije Seda ,nastavak je inicijative za pomoć preduzetništvu i nedavnog susreta privrednika sa potpredsednikom Vlade Rasimom Ljajićem.

Višesatnom sastanku na kome su dogovorene mnoge konkretne stvari i razmenjene ideje, prisustvovao je potpredsednik srbijanske Skupštine Vladimir
Marinković, koji je inicijativu ocenio kao izuzetno značajnu. Marinković je predsednik republičkog Odboraq za ekonomiju, te se i u tom svojstvu uključio u rešavanje problema.

„U ovo su uključene sve državne institucije koje se bave privrednim razvojem i ekonomijom, a u neprekidnom su kontaktu sa novopazarskim privrednicima. Namera je i lokalne samouprave, i Vlade, Skupštine koju predstavljam, kao i svih ostalih subjekata da zajednički stvorimo što stabilniji i kvalitetniji ambijent za poslovanje. Današnji je sastanak, baš kao i onaj prethodni, jasan signal da država i lokalne vlasti žele da reše problem nezaposlenosti u Novom Pazaru, te u tom cilju preduzimamo konkretne mere“, istakao je Marinković ovim povodom.

Lokalna samouprava preduzima sve korake kako bi obezbedila uslove za dolazak stranih investitora, omogućila domaćim privrednicima da sačuvaju postojeću radnu snagu i proizvodne kapacitete, ali i da se predstave na nekim novim tržištima. Omogućiti mladima da ostanu u svom gradu gde će živeti od zarada, cilj je kome, po rečima prvog čoveka grada dr Meha Mahmutovića, lokalna samouprava uz podršku države, teži bez zadrške.

„ Na prošlom sasanku je obećano a danas ispunjeno da dođe do umrežavanja relevantnih faktora koji će u direktnim razgovorima sa privrednicima identifikovati jasne probleme u poslovanju. Postoji volja Vlade i u tom smeru vođen je pre ovoga i sastanak sa ministarkom Zoranom Mihajilović. Formirali smo Kancelariju za privredu koja će bii servis prema privrednicima, jer naši privrednici nose razvoj kraja. Obaveza nam je da pomognemo, zadržimo postojeće kapacitete i pomognemo u pronalaženju novih tržišta kako bi proširili proizvodne mogućnosti“rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Ministarstvo privrede u ovom trenutku ima jasnu sliku o potrebama ovdašnjeg preduzetništva, potencijalima daljeg razvoja i modalitetima konkretne podrške koju bi država u narednom periodu, prema rečima državnog sekretara dr Miloša Petrovića , trebalo da pruži u cilju stvaranja novih prilika za privređivanje i razvoj Novog Pazara . Slede konkretni potezi i prvi rezultati na tom planu, poručeno je iz resornog ministarstva po završetku sastanka.

Foto: Senko Zupljanin
Izvor : SandzakHaber

Posting....
Exit mobile version