Udruženje Turaka u Srbiji čestitalo pobedu Erdoganu

[sg_popup id=”1” event=”onload”][/sg_popup]

Novi Pazar – Udruženje Turaka u Srbiji uputilo je čestitku predsedniku Republike Turske Recep Tayyip Erdoganu povodom pobede na referendumu o ustavnim poromenama u toj zemlji koji je podržala većina birača.

Gospodine predsedniče,

Srca muslimana koji žive u Republici Srbiji ispunila je neopisiva radost i oduševljenje nakon očekivanih pozitivnih rezultata, na osnovu kojih je najveći deo turskog naroda rekao odlučno da ustavnim reformama koje vode Republiku Tursku i njen narod u pravcu lepše i svjetlije budučnosti.

Svi muslimani sveta u Vama gledaju neospornog lidera muslimanskog umeta, a u Republici Turskoj primer kako treba da izgleda savremena i moderna muslimanska zemlja.

Sandžaklije, u čijim venama teče plemenita osmanska krv vide u Vama ogromnu nadu koja obasjava nebo svih naroda koji su pripadnici islama. Progres, napredak i prosperitet su najvažnije odlike politike koju vi vodite.

Uprkos brojnim preprekama i nastojanjima stranih i unutrašnjih neprijatelja Vi ste odnijeli još jednu sjajnu pobedu. Vaša pobjeda je i pobeda svakog poštenog muslimana.

S čvrstim uverenjem da je pobjeda Vaših ideja ujedno pobeda i svih muslimana Balkana, želimo sve najljepše Vama i Vašoj porodici, kao i bratskom turskom narodu.

Predsjednik Udruženja Turaka u Srbiji:

Alija Šahović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO