Udruženje penzionera Grada Novog Pazara u službi svojih članova

Udruženje penzionera Grada Novog Pzara i pored teške epidemiološke situacije, uspeva da realizuje veći deo svojih aktivnosti. Ono što je karakteristično za ovaj period je podela drva na više mesečnih rata koja je uspešno realizovana. Ovakav vid pomoći iskoristilo je 30 penzionera.

“Naši članovi, kojih trenutno ima oko 5000, mogu preko udruženja ostvariti mnoge vrste pomoći kao što su novčane pozajmice uz otplatu bez kamate na više mesečenih rata, bespovratn novčana pomoć, otplata drva takođe na rate i još mnogo toga, a mi smo tu da svima izađemo u susret i pomognemo”, kazao je predsednik udruženja Kenan Nokić.

Inače, u sklopu Udruženja penzionera Grada Novog Pazara nalazi se 7 mesnih zajednica čiji članovi svakodnevno obilaze penzionere koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i pomažu im u granicama mogućnosti, a naročito onima koji žive sami. Takvim penzionerima PIO na republičkom nivou pomaže pa se za njih odvaja izvesna suma novca od koje se kupe paketi koji sadrće osnovne prehrambene namirnice i sredstva za higijenu.

Predsednik udruženja Kenan Nokić, pozvao je sve članove koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu i pomognu da se ova situacija na taj način što pre prebrodi.

B.V.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO