Udovički – Otkazi u javnom sektoru od sledeće godine!

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički je da srpska privreda sada na “istinskoj prekretnici” i naglasila da je “sama svoj neprijatelj”.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru mora da počne 2015, prenosi Telegraf.
– Budžet za 2015. godinu mora da održava isplaniranu racionalizaciju u javnoj upravi – istakla je Udovički na Ekonomskom samitu Srbije.
Udovički nije želela da kaže koliki je višak zaposlenih u javnom sektoru, ali je navela da je sigurno da u državnoj upravi radi oko 28.000 ljudi, dok je u javnom sektoru zaposleno oko 760.000.
– To je previše i broj zaposlenih se mora smanjiti – rekla je Udovički.
Ona je navela da se priprema i manji paket zakona koji će pratiti Zakon o radu, a da će na jesen biti napravljen veći paket u kojem će biti i sistem zapošljavnja i nagrađivanja javnih službenika.
– To nije uravnilovka, već je za iste poslove biti iste plate, a za visoko stručne poslove, sistem nagrađivanja će određivati resori – rekla je ministarka.
Ona je istakla da je srpska privreda sada na “istinskoj prekretnici” i naglasila da je “sama svoj neprijatelj”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO