Naslovna Featured Istaknuto Udovičić: Novi Pazar regionalni sportski centar

Udovičić: Novi Pazar regionalni sportski centar

“Izgradnjom atletskog stadiona na Hadžetu Novi Pazar je postao regionalni sportski centar”, rekao je gostujući u jutarnjem programu televizije “Pink” ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je kazao da nije bilo realno da se brdo pretvori u velelepno zdanje, iako je imao uvjeravanja od rukovodstva Grada da će se svi radovi uspješno okončati. Kako sada stvari stoje Novi Pazar će biti domaćin Balkanijade ovog ljeta, kaže Udovičić.

“Kada smo došli na Hadžet, pitao sam kako mislite da na ovom brdu bude izgrađen stadion. Rekli su mi iz Gradske uprave da će se u roku obaviti svi pripremni radovi, da će se brdo izravnati i da će to biti najljepši stadion te vrste u Evropi. I oni i svi Novopazarci su još tada vjerovali da će se izgradnja stadiona uspješno završiti. Sigurno je da je izgradnjom atletskog stadiona na Hadžetu Novi Pazar postao regionalni sportski centar Srbije”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Kako sada stvari stoje Novi Pazar će biti domaćin Balkanijade ovog ljeta, kaže Udovičić.

“Što se tiče Balkanijade, možemo reći da smo Balkanijadu dobili. Gotovo je izvjesno da će se ona u junu ili julu održati u Novom Pazaru”, rekao je on.

Vlada će do kraja mjeseca izdvojiti još 80 miliona dinara za izgradnju pratećih sadržaja i pomoćnih terena.

A.Ni.

Exit mobile version