UDAR NA BOŠNJAČKU ZAJEDNICU U MAKEDONIJI! Naređeno hapšenje Seada Kočana, najuticajnijeg Bošnjaka u Makedoniji!

Skoplje – Sead Kočan, vlasnik preduzeća TRANS MET i najuticajnije televizije Nova iz Makedonije, po nalogu tužilaštva te države, okrivljen je i za njime je raspisana poternica, Bošnjački predstavnici u Makedoniji tvrde da je to udar na bošnjačku zajednicu.
Kako tvrdi predsednik partije Bošnjaka Zećir Ramičević nalog za hapšenje Kočana je udar na slobodu medija kako bi se javnosti skrenula pažnja na veliki broj građana koji svake večeri izlazi na ulice u toj zemlji.

Kako pišu tamošnji mediji Koćan se za sada nalazi u bekstvu.

PROMOTIVNI SPOT KOMPANIJE SEADA KOČANA

Kočan je inače osumnjičen u poslednjem predmetu Specijanog tužilaštva, nazvanom “Trust”, za prisluškivane razgovore, a naredba za njegovo privođenje stupila je na snagu odmah.

Skopski krivični sud je tako danas prihvatio žalbu Specijalnog tužilaštva podnetu pošto je sudija u prethodnom postupku odbio zahtev za pritvor Kočana.

U istrazi u slučaja “Trust” rukovodioci tri firme koje su u konzorcijumu nastupile na tenderu državnog energetskog preduzeća “Elektrane Makedonije”, osumnjičeni su da su falsifikovali dokumentaciju da bi dobili tender vrednosti veće od 17 miliona evra.

Kako tvrde bošnjački predstavnici u Makedoniji, Kočan je mnogo pomagao tamošnje Bošnjake i zalagao se za očuvanje tradicije Bošnjačkog naroda.

Tamošnji, podeljeni mediji navode da je Sead Kočan blizak vrhu vladajuće partije Nikole Gruevskog.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO