Naslovna Sandžak Novi Pazar Ucenjuju jednim mandatom! Kalač (BDZ) se nudi BS ali traži mjesto predsjednika...

Ucenjuju jednim mandatom! Kalač (BDZ) se nudi BS ali traži mjesto predsjednika opštine

Rožaje –Predsjednik BDZ u CG Hazbija Kalač ucjenjuje Bošnjačku stranku sa jednim odbornikom i traži mjesto predsednika opštine on je za magain DAN kazao da BDZ pripada mjesto predsednika opštine.

Cijeneći ozbiljnost i važnost trenutka u kom se nalazimo, programske sličnosti i izbornu volju građana, Bošnjačka demokratska zajednica je u potpunosti otvorena za razgovore sa Bošnjačkom strankom oko konstituisanja lokalne vlasti u Rožajama.Bošnjačka demokratska zajednica ovim stavom nudi suštinsku promjenu vlasti i totalni raskid sa jednom politikom koja je decenijama svojom nebrigom, nemarnošću ali i potpuno izokrenutim društvenim prioritetima, ukočila privredni, kulturni i opštedruštveni razvoj naše opštine.

Samo pre nešto manje od 5 meseci KALAČ je Bošnjačku stranku nazvao ČUVAROM REŽIMA a njegovi nalogodavci iz Novog Pazara također su Husovića nazivali izdajnikom. 

Magazin “Dan” prenosi da pred­sjed­nik Bo­šnjač­ke de­mo­krat­ske za­jed­ni­ce Ha­zbi­ja Ka­lač sma­tra da je man­dat ove stran­ke sku­plji od svih man­da­ta Bo­šnjač­ke stran­ke i po­ru­ču­je da će kao uslov za ula­zak u ko­a­li­ci­o­nu vlast sa BS tra­ži­ti mje­sto pred­sjed­ni­ka op­šti­ne.

Bošnjačka stranka osvojila je najveći broj mandata u Rožaju, iza njih su DPS i SDP a Zukorlićev BDZ jedva se provukao za prolaz u skupštinu. Međutim formiranje vlasti u ovoj opštini biće interesantno jer Kalačev BDZ predstavlja faktički tas na vagi a nezvanično saznajemod a se Kalač nudio i DPS-u tražeći druge ustupke.

Exit mobile version