Učenicima u Pojasu Gaze uručene donacije iz Sandžaka

Više humanitarih organizacija iz Sandžaka uspešno je realizovalo kampanju “Sandžak za Palestinu”, u kojoj su prikupljena novčana sredstva za kupovinu školskog pribora i uniformi za učenike u Pojasu Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Humanitarnu akciju su u Sandžaku tokom protekla dva meseca sprovodile organizacije “Svetionik”, “Emanet”, “Otvorena ruka”, “Šehid – Mur” i Edukativni centar “Ebu Hanife”. Ove organizacije pridružile su se tada globalnoj kampanji Federacije udruženja koja cene ljude (IDDEF) iz Republike Turske, za urgentnu pomoć Palestincima u Pojasu Gaze. Cilj globalne kampanje bio je da se u zemljama u kojima se ona sprovodi, prikupe sredstva u iznosu od 1.500.000 evra koja će biti utrošena na kupovinu hrane i lekova, te obnovu porušenih kuća.

Od novca prikupljenog u Sandžaku pomoć je dobilo 350 porodica.

“U našoj akciji prikupljeno je 8.500 evra. U Gazi je ovih dana podeljeno 350 školskih kompleta za osnovce. Kompleti poklon paketa su sadržali pantalone, uniforme i rančeve. Molimo Boga da nagradi sve one koji su se pridružili akciji, koji su obradovali mališane naše bratske Gaze i tako značajno olakšali stanje njihovim porodicama. Ponosni smo što naš narod ima svesti o lepoti davanja, posebno potlačenom narodu Palestine, nakon svakodnevnog terora koji trpe od strane Izraela. Ponosni smo i jer se naša sandžačka zastava vijori u Palestini”, saopšteno je za AA iz organizacija koje su sprovele kampanju “Sandžak za Palestinu”.

Ovoj akciji prethodio je veliki skup podrške narodu Palestine u Novom Pazaru. Mirnom protestu, nakon agresije izraelskih snaga na Pojas Gaze, prisustvovalo je tada više stotina Novopazaraca. ​​​​​​​

 

Izvor: AA

Foto: Aleksandar Nićiforović – Anadolu Agency

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO