Naslovna Sport Učenici “Vuka” i Gimnazije najbolji u malom fudbalu

Učenici “Vuka” i Gimnazije najbolji u malom fudbalu

ucenici-“vuka”-i-gimnazije-najbolji-u-malom-fudbalu

Učenici Osnovne škole Vuk Karadžić pobednici su gradskog turnira školaraca u malom fudbalu, koji je održan u Sportskoj dvorani Pendik.

Prethodno je na istom takmičenju u konurenciji srednjoškolaca trofej osvojila novopazarska Gimnazija.

“Odziv u malom fudbalu uvek je veliki u Novom Pazaru, ali i na nivou čitave Srbije. U žrebu smo imali 13 osnovnih i sedam srednjih škola”, rekao je generalni sekretar gradskog Saveza za školski sport Adem Mavrić.

Osim pazarskog Saveza za školski sport, u organizaciju školskih takmičenja na nivou grada uključeni su još ovdašnji Sportski savez i Ustanova za sport.

U meču za trofej u malom fudbalu kod srednjoškolaca, Gimnazija je prošle sedmice slavila protiv Ekonomsko-trgovinske škole sa 2:1. Treće mesto u toj konkurenciji zauzeli su učenici Sinan beg medrese.

Finale osnovaca pripalo je dečacima iz “Vuka Karadžića”, koji su rezultatom 3:2 bili bolji od ekipe Osnovne škole Meša Selimović. Mesto na pobedničkom postolju u osnovnoškolskom uzrastu zauzeli su i trećeplasirani učenici “Meše Selimovića”.

Mavrić je pohvalio bronzanu medalju karatistkinje Feniksa Ene Međedović na Školskom prvenstvu Srbije u Čačku. Učenica ‘Bratstva’ takmičila se u borbama učenica petih i šestih razreda osnovnih škola, u kategoriji do 40 kilograma.

On je najavio i održavanje gradskih školskih takmičenja u rukometu i atletici.

M. Minić

The post Učenici “Vuka” i Gimnazije najbolji u malom fudbalu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version