Učenici odlučili da Ugostiteljsko turističa škola dobije biblioteku

U okviru projekta “I ti se pitaš”, koji su realizovale Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i grad Novi Pazar, učenicima novopazarskih srednjih škola omogućeno je da, prvi put, učestvuju u javnoj raspravi o budžetu grada za narednu godinu. Tako su u Ugostiteljsko turističkoj školi učestvujući u pomenutom projektu odlučili da opreme školsku biblioteku.

U Ugostiteljsko tursitičkoj školi odlučili su da opreme školsku biblioteku. I to im je omogućio pomenuti projekat, da sa i oni pitaju.

Grad je izdvojio ukupno 3 miliona dinara, odnosno za svaku od šest srednjih škola iznos od po 500. 000 dinara, kazala je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Učenici su iskoristili mogućnost da sami definišu projekte koje smatraju važnim za unapređenje uslova rada i boravka u svojim školama, da glasaju o predlozima i da, na taj način, izaberu one koje smatraju najneophodnijim za realizaciju.

Prema rečima direktora Ugostiteljsko turističke škole Isa Ćorovića, značaj projekta je veći jer ta škola nije imala biblioteku. Učenici ipak, zahvaljujući profesorima, nisu bili uskraćeni za neophodnu literaturu, ali će im ubuduće biti mnogo lakše jer biblioteka sada raspolaže sa 3.200 naslova koje su im poklonile biblioteke iz Novog Pazara, Kraljeva, Beograda, a pomoć je stigla i iz BNV-a.

Biblioteka će zvanično početi da radi sa početkom školske godine, 1. septembra.

 

 

Senada Kalić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO