Učenici do 4. razreda u školu će svakog dana, stariji osnovci naizmenično

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primjenjivan od 1. septembra prošle godine. Pedagog Osnovne škole “Bratstvo”, Elmir Habibiović podsjetio je kako se nastava odvija u toj obrazovnoj ustanovi.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je proslijedilo i stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama tokom drugog polugodišta.

Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, grupama “A” i “B” kako je to bilo ranije tokom prvog polugodišta. Učenici viših razreda osnovnih škola nastavu će pohađati naizmjenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama”, rekao je pedagog Osnovne škole “Bratstvo”, Elmir Habibiović.

Iza učenika je pravi jednomjesečni odmor, domaćih zadataka nije bilo mnogo, pa je drugo polugodište prilika i vrijeme da učenici “zagriju stolice” i “uzmu knjigu u ruke”.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu, saopštilo je ministarstvo.

A. N.

Izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO