U vreme pandemije vitamini neizostavni

 Zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve većeg broja zaraženih, hospitalizovanih i na žalost preminulih od posledica koronavirusa, građani posežu za kupovinom vitamina u apotekama kako bi se dodatno zaštitili i ojačali imunitet. 

“Nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet, jer njegova snaga tada opada u odnosu na štetne bakterije koje napadaju organizam, stvarajući oboljenja. Vitamini za imunitet, ali i za druge sisteme u organizmu imaju ogroman značaj, kao i sami minerali koji podstiču i doprinose boljem zdravlju. A svi vitamini i minerali su upravo u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji jako potrebni svima pa ih građani i kupuju kako bi sačuvali imunitet”, kazala je načelnica gradske apoteke na šetalištu Sanela Prenča.

Ona je dodala, da se za svoje zdravlje više brinu starije osobe pa su upravo one te koje više kupuju i traže savet koje to vitamine mogu da koriste. Oni često iznesu neki od zdravstvenih problema i posavetuju se šta smeju a šta ne. “Mi im često osporimo ono što traže jer su čuli da to piju njihove komšije ili neki rođaci pa bi i oni želeli da isto to piju, ali ne treba svima ista doza vitamina jer se nekima od njih može često i predozirati”, dodala je Prenča. Ona je rekla da je u ovom periodu najbolje koristiti vitamine C i D, cink, selen i neke od preparata za bolje i efikasnije jačanje imuniteta.

Inače, svi građani koji posumnjaju na neke od simptoma sličnim koronavirusu i žele da se testiraju , u svim gradskim apotekama mogu kupiti brzi antigenski test kao i sars test za kućnu upotrebu. Ukoliko se desi da im nešto od medikamenata zatreba, a vikend je, gradske apoteke rade i tim danima u vremenu od 7 do 14h.

BV.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO