U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaraženih 710 osoba

BEOGRAD – U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa danasnjim danom potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 561 korisnika i 149 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 67, a broj oporavljenih zaposlenih u tim ustanovama je 17, dodaje se u saopštenju Ministarstva za rad.

Prisustvo virusa korona potvrđeno je u Gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Knjaževcu, Mataruškoj Banji, “Jelenac” u Aleksincu i Radnoj jedinici u Tešici, Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenje Novi Beograd.

Virus Kovid-19 je registrovan i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru, Domu za decu i omladinu ”Duško Radović” u Nišu, Ustanovi za decu i mlade ”Sremčica” u Beogradu, Prihvatilištu za decu i Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje.

Prisustvo Kovida-19 potvrđeno je i u Domovima za odrasla invalidna lica u Beogradu i Doljevcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ””OTTHON”” Stara Moravica, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Virus korona zabeležen je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga” na Umci, “Radost” u Negotinu, ”MeliorVita” i ”Doživeti stotu” u Zemunu, ”Elite Home Star” u Progaru, ”Eskulap centar” u Nišu, “Nana” i “Nada” u Beogradu, ”Sveti Trifun” u Železniku, ”Sunčev breg” i ”Palma Magnolija” u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama kod kojih postoji ta opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, podsećaju u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO