Novi Pazar – U toku su pripremni radovi za asfaltiranje pristupnog puta do atletskog stadiona koji će zvanično biti otvoren u nedelju 19.marta u 13h. Iako vremenske prilike ne idu na ruku, očekuje se da će sve biti spremno za ovu svečanost kojoj će, kako je najavljeno prisustvovati premijer Aleksandar Vučić i brojni ministri u Vladi Srbije.

Kako bi otvaranje jednog od najlepših atletskih stadiona na Balkanu bilo spektakularno u toku su završni radovi oko samog stadiona. U četvrtak počinje asfaltiranje pristupnih puteva, a sredjuju se i ostale sitnice. Kako je za televizuju Novi Pazar rekao pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović sve teče po planu i jedva se čeka nedelja kada je najavljeno otvaranje.

“Ostale su još neke sitnice da se urade i to po želji naših proslavljenih olimpijaca Amele Terzić i Asmira Kolašinca. Oni su putovali svuda i znaju šta bi voleli da vide na stadionu. Očekujem veliki broj ljudi u nedelju na otvaranju spektakularnog sportskog objekta” – najavio je Hasanović.

Novi atletski stadion poseduje trkačke staze, borilišta za skakačke i bacačke discipline, kao i tunel za zimske pripreme. Uskoro bi uz tribine trebalo da počne i izgradnja hotela u kome će biti smešteni sportisti koji će se nadmetatai na ovom velelepnom sportskom zdanju.