U toku je konkurs za UPSHIFT 4 onlajn radionicu!

UNICEF u Srbiji je otvorio  konkurs za onlajn UPSHIFTradionicuu okviru zajedničkog regionalnog programa„Dijalog za budućnost“.Interaktivna radionica će mladima pružiti priliku darazviju preduzetničke veštine i  doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju kroz realizaciju  svojih ideja, uz  mentorsku i finansijsku podršku u iznosu do 2.000 evra.

Konkurs je otvoren za sve mlade uzrasta od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji Šumadije i Zapadne Srbije (Mačvanski okrug: Bogatić, Vladimirci, Kočeljevo, Krupanj, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik, Šabac; Kolubarski okrug: Valjevo, Osečina, Ub, Lajkovac, Mionica, Ljig; Zlatiborski okrug: Užice, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Čajetina, Arilje, Priboj, Nova Varoš, Prijepolje, Sjenica; Moravički okrug: Čačak, Gornji Milanovac, Lučani, Ivanjica; Raski okrug: Kraljevo,Novi Pazar, Tutin, Raška, Vrnjačka Banja;Šumadijski okrug: Kragujevac, Arandjelovac, Knic, Lapovo, Batočina, Rača, Topola; Pomoravski okrug: Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Despotovac, Rekovac; Rasinski okrug: Kruševac, Varvarin, Trstenik, Ćićevac, Aleksandrovac, Brus;)

Konkurs je otvoren do 24. avgusta 2020. godine! 

Svi zainteresovani mogu da  se prijave putemn veb sajta ako, između ostalog: 

  • vide način na koji može da se poboljša odnos između raznih društvenih grupa i kako tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu;
  • veruju da razvoj veština kod mladihi uključivanje u društveno-korisne inicijative može da doprinese samostalnosti i lakšoj zapošljivosti;
  • smatraju da mladi treba više da se zalažuza zaštitu životne sredine, klimatske promene i održivi razvoj;
  • uviđaju važnost da mladi razvijaju svoju informatičku pismenost;
  • spremni su da se se aktiviraju  u programima ravnopravnosti devojaka i momaka;
  • veruju da je važno povezivati i razmenjivati ideje mladih iz različitih društvenih grupa i raditi na zajedničkom kreiranju kulturnih i umetničkih sadržaja.

Za prijavu na konkurs, potrebno je da se okupe timovi od koji broje3-5 članova i koji će ukratko predstaviti izazov sa kojim se mladi suočavaju i koji bi želeli da promene.

16 izabranih timova  će učestvovati na  onlajn radionici 12. i 13. septembra 2020. godine. Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja da dođu do rešenja za željenim problem. Nakon radionica, 8 timova sa najboljim rešenjima će dobiti priliku da nastavi rad sa mentorom, finansijsku podršku do 2.000 evra, i mogućnost da predložena rešenja pretvore u uspešan projekat u naredna tri meseca. Za još informacija poseti ovaj link.

Za sve dodatne informacije posetite sajt Razlivališta i sajt UNICEF Srbija.

O UPSHIFT-u:

UPSHIFT program se dugoročno sprovodi širom sveta i podstiče mlade da rešavaju probleme u svom okruženju, poboljšaju život u zajednici i preuzimu stvari u svoje ruke.

Ako razumeš engleski i želiš da saznaš više o globalnom programu, poseti ovaj link. 

DIJALOG ZA BUDUĆNOST:

UPSHIFT se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji vode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). U Srbiji program UPSHIFT sprovodi partnerska organizacija Razlivalište.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO