U ŠVERC TEKSTILA IZ NOVOG PAZARA UMEŠANI I POLICAJCI! Zaplena vredna 4 miliona dinara

NOVI PAZAR/MALI ZVORNIK – Granična policija MUP Srbije je, uprkos opstrukcijama i u sopstvenim redovima, uspela da, kraj Drine, u malozvorničkom kraju, zapleni tekstil koji je spreman za krijumčarenje preko reke, vredan više od četiri miliona dinara, saznaju „Novosti“.

Reč je o tekstilu koji stiže, uglavnom, iz Novog Pazara i okoline, čija je cena u BiH viša tri do četiri puta. U krijumčarenja su, prema našim pouzdanim informacijama, uključene čitave porodice, a među akterima su, javna je tajna, i pojedini policajci, što je uspešno razotkriveno, pa su i usledili veliki padovi krijumčara, njihovo procesuiranje i sprečanje da hajdukuju na Drini.

– Posebna pažnja posvećena je onima koji su na odgovornim mestima u policiji, za koje se sumnja da su pomagali, zdušno, ovaj, po svim kriterijumima, organizovani kriminal na Drini – kažu naši upućeni sagovornici. – Baš oni iz reda policije, istina retki, ali ne i za potcenjivanje, udarali su na sva zvona i pokušali da diskvalifijuju kolege, koje su, sada, i njima i njihovim saradnicima stali za vrat.

Kriminalno klupko se odmotava, pa se može čuti ko je sve i kad, pod izgovorom da ide da kupi gorivo za privatna kola, u BiH vozio ogromne količine tekstila i zgrtao veliki novac. Sada su u veoma teškoj situaciji. Došlo je do teških obračuna među krijumčarima, jer oni koji plate iznos za garantovano prebacivanje robe, traže nazad i dat novac i onaj za oduzetu robu.

indeksonline.rs/novosti.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO