Naslovna Featured Istaknuto U susret Nacionalnoj nedelji dojenja

U susret Nacionalnoj nedelji dojenja

u-susret-nacionalnoj-nedelji-dojenja

U susret Nacionalnoj nedelji dojenja, koja se obeležava 40.nedelje u godini simbolizujući trajanje trudnoće, u Polivalentnoj patronažnoj službi novopazarskog Doma zdravlja održano je edukatvno predavanje u saradnji sa faramaceutskim kućama Medela i Uriaž. Za buduće mame, koje su prisustvovale prezentaciji pripremljeni su pokloni, a posle kraće pauze u ovoj službi ponovo radi Škola za trudnice.

U susret obeležavanju Nacionalne nedelje dojenja buduće mame imale su priliku da saznaju sve što ih zanima o onome što ih očekuje odmah posle porođaja, a to je ishrana novorođenčeta, odnosno dojenje.

Služba koja se bavi prevencijom i promocijom zdravlja, prema rečima glavne sestre Selme Tutić, radila je bez problema tokom čitavog perioda vanredne situacije i niko od zdravstvenih radnika, trudnica, niti novorođenih beba nije bio inficiran korona virusom.

”Nismo prekidali rad. Imali smo oko 1200 porodilja i 3500 poseta porodiljama, preko 75o poseta licima starijim od 65 godina. Radili smo bez problema, uz punu podršku rukovodstva Doma zdravlja i sve vreme smo imali dovoljne količine zaštitne opreme”, izjavila je glavna sestra Patronažne službe Selma Tutić.

Služba informativno edukativno preventivnog karaktera, prema oceni zamenice direktora Doma zdravlja, doktorke Azemine Omerović, izvanredno je opremljena zahvaljujući donatorima i dobroj organizaciji.

Nacionalna nedelja dojenja ove godine obeležava se pod sloganom ”Podržimo dojenje za zdraviju planetu”.

S.Lj.

Exit mobile version