U subotu prva samostalna izložba Irfana Ličine u Novom Pazaru

Iako su fotografije Novog Pazara i meštana ovog grada obišle svet i pokupile veliki broj nagrada, autor istih, Irfan Ličina, prvi put ih u subotu izlaže upravo u ovom gradu.

Irfan Ličina, mladi fotograf iz Novog Pazara prvi put će u subotu, 3. decembra, svoje fotografije izložiti upravo u svom rodnom gradu.

Svoja najranija fotografska interesovanja posvetio je najpre portretnoj fotografiji i skejt fotografiji da bi kasnije otkrio veliku strast prema urbanim temama: dokumentarnoj i street fotografiji. Do sada je realizovao dve samostane izložbe: Nova stvarnost Galerija ARTGET KC Beograd 2016, MI Caffe Galerija Malabar Novi Beograd 2018. godine.

Učestvovao je na preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učesnik brojnih masterclass radionica.

Dobitnik je više nagrada iz oblasti fotografije: Nagrada za najbolju fotografiju Canonovog konkursa za Srbiju Beograd 2013: Nagrada za najbolju fotografiju po oceni publike magazina Refoto Beograd 2014: Finalist festivala Fotografija godine BiH 2015 Sarajevo 2015: Dobitnik prve nagrade u kategoriji ” mobilphone photograpy ” Balkan Photo Festivala Sarajevo 2017: Nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji ” life photography ” Press Photo Serbia 2017 Beograd 2017. Finalist Street Photography Awards Lens Culture Magazine San Francisco 2017: Finalist National Geographic Srbija konkursa Beograd 2020 a 2021 Istorijski Muzej Srbije u Beogradu uvrstio je njegovu fotografiju u stalnu postavku ovog muzeja.

Izložba fotografija sačinjena od 25 odabranih fotografija iz serije ” MI ” nastala je kao produkt dugogodišnjeg rada, a govori o Novom Pazaru, životu i ljudima u njemu. Izložba je 2018. godine najpre izlagana u Caffe Galeriji ” Malabar ” na Novom Beogradu, a nakon 4 godine sa izm
enjenim fotografijama biće predstavljena ljubiteljima fotografije i umetnosti uopšte u Novom Pazaru.

Sve fotografije su urađene u crno beloj tehnici, a na izložbi će biti predstavljen 21 rad formata 29.7 x 42.0 i četiri fotografije velikog formata.

Izložba će biti postavljena u Alternativnom Kulturnom Centru ” Vrt 369 ” koji se nalazi u mestu Vojniće u blizini manastira Đurđevi Stupovi, u kojem je pre ličine samostalnu izložbu imao i akademski slikar Ervin Ćatović. Otvaranje izložbe je zakazano za subotu 15 sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO