U subotu memorijal “Omer Kolašinac Dandi”

Kolašinac je mnogo dao boksu i sportu, novopazarskom i jugoslovenskom. Stvorio je puno boksera i osećamo potrebu da mu na ovaj način uzvratimo i podsetimo se čoveka koji je krenuo iz male sredine, izdigao se i postao poznat u Evropi i svetu”, rekao je trener bokserskog kluba Novi Pazar Esad Beširović na konferenciji za novinare.

On je naveo da će publika moći da vidi kvalitetne mečeve, a predvidjene su nagrade za najboljeg boksera, tehničara, najlmađeg pobednika i najborbeniji par.

“Naš klub će predstavljati petorica boksera, nadam se da će neki od pehara završiti i u našim vitrinama. Očekujemo dolazak Milivoja Labudovića, Mirka Puzovića, Ljubiše Simića, Aca Rusevskog i ostalih velikana ringa, koji su bili prijatelji i poštovaoci Omera Kolašinca”, kazao je Beširović.

Kenan Kolašinac, sin Omera Kolašinca i fudbalski trener, istakao je je da je za njegovu porodicu velika čast sto je Novi Pazar pokrenuo ovu boksersku manifestaciju.

“Ideja je potekla od Beširovića, a grad i gradonačelnik Nihat Biševac, takodje bivši bokser, učinili su da turnir zaživi. Ovo podsećanje na našeg oca, velika je satisfakcija za porodicu. Poznato je koliko je Omer uradio za pazarski i jugoslovenski boks, s klubom se plasirao u prvu ligu i učestvovao na mnogim međunarodnim turnirima”, podsetio je Kolašinac.

Memorijal “Omer Kolašinac Dandi” organizuje bokserski klub Novi Pazar, pod pokroviteljstvom grada, a subotnje borbe u Hali sportova počeće u 15 časova. Ulaz na tribine je besplatan.

Radio Sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO