U Srbiji zaraženo 550 zdravstvenih radnika, 50 hospitalizovano

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da je 550 zdravstvenih radnika u Srbiji zaraženo virusom korona od čega je 50 na bolničkom lečenju.

Lončar je naglasio da zdravstveni sistem ima dovoljno medicinskog osoblja bez obzira na opterećenost bolnica i umor zaposlenih.

“Dogovoramo se i organizujemo se, nemamo problem da negde nema zdravstvenih radnika, u međuvremenu primamo i obučavamo ljude, pripremamo se razne scenarije””, rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

On je dodao da je dogovoreno da se svake nedelje organizuje sastanak sa zdravstvenim radnicima iz jedne ili dve kovid bolnice, da se sa njima razgovara i čuju njihova mišljenja, zaključci i iskustva iz borbe sa virusom Kovid-19.

””To će biti negde na otvorenom, u opuštenijoj atmosferi, uz poštovanje svih mera. Želimo da im pružimo podršku jer su oni heroji, a sve ono što sada rade videće se tek u narednim godinama””, rekao je Lončar.

Zahvalio je svima koji ””navijaju”” za zdravstveni sistem i pružaju podršku medicinskim radnicima.

””Oni koji navijaju za veći broj zaraženih, njima na čast, mi poštujemo i lečimo sve, ali želimo jedinstvo i smatramo da nam je to sada potrebno””, naveo je Lončar.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO