U Skupštini Srbije održana komemoracija Muameru Zukorliću

U Skupštini Srbije danas je održana komemoracija potpredsedniku Narodne skupštine, Muameru Zukorliću. Komemoraciji su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Zukorlićeva porodica, predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, stranaka, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Vučić je rekao da je Zukorlić je u teškim, komplikovanim vremenima, opterećenim ratovima i žrtvama, savršeno sprovodio staro pravilo koje kaže da trenutak strpljenja u trenutku besa sprečava hiljadu trenutaka žaljenja.

“Za njega zato vera nije bila nešto što nas deli, već suprotno, mesto susreta, spajanja, mesto na kojem možemo da razmenjujemo dobro, razumevanje i ljubav, a ne mržnju i da uvek iz nerazumevanja nastalo zlo”, rekao je Vučić.

Sin rahmetli Muamera Zukorlića, v.d. predsjednika SPP Usame Zukorlić je zahvalio Vučiću i predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću na lepim govorima na komemorativnom skupu, kao i velikom broju pripadnika srpskog naroda koji je iskazao poštovanje prema Muameru Zukorliću.

Agencije / A.N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO