U Siriji poginuo Mevludin Cicvara iz Zenice

Sarajevo – Kako javlja jedan od članova Salafimedia Balkan, pozivajući se na izvore sa terena, u Siriji je šehidio njen osnivač Musab ibn Umejr, poznatiji širim masama u Bosni kao Mevludin Cicvara iz Zenice piše portal putvjernika.

borci u shamu - sirija
borci u shamu – sirija

Oni koji su poznavali Musaba, oni znaju kakav je to poseban Allahov rob bio, i da je cijeli svoj život posvetio uzdizanju Allahove riječi na zemlji, da bi to na kraju svoj rad sada i zapečatio islamskim pečatom, pogibijom na Allahovom putu navodi se na ovom portalu.

Pored toga, njegova medijska produkcija SalafiMedia Balkan i facebook stranica Hadis dana, također će nastaviti da žive kao njegovo trajno dobro koje je ostavio za sobom da mu povećavju stepene dokle god budu trajale i da otvaraju oči ljudima koji još nisu spoznali veličanstvenost ove vjere.

Trenutno nisu poznate okolnosti i detalji njegovog šehadeta, poput vremena i mjesta događaja, međutim pouzdano se zna da se to desilo u proteklih par dana, i da prema nekim tvrdnjama on nije jedini iz Bosne koji je uz njega ponosno otišao sa ovog svijeta navodi se na ovom portalu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO