Naslovna Featured Istaknuto U Severnoj Makedoniji otvoreno spomen obeležje žrtvama genocida u Srebrenici

U Severnoj Makedoniji otvoreno spomen obeležje žrtvama genocida u Srebrenici

u-severnoj-makedoniji-otvoreno-spomen-obelezje-zrtvama-genocida-u-srebrenici

SKOPLJE/NOVI PAZAR – U skopskoj opštini Čair upravo je otvoren komemorativni kompleks, spomen obeležje žrtvama genocida u Srebrenici.

Otvaranju ovog spomen obeležja prisustvuju član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, član gradskog veća Mirsad Jusufović, gradonačelnik Čaira, prof. dr Visar Ganiju i predsednik SDA Makedonije, Dželal Hodžić.

Naglašeno je da će spomen obeležje zauvek podsećati na zlo i biti upozorenje civilizovanom svetu kako se to zlo nikada nikome ne bi ponovilo.

“Bošnjaci su most saradnje i faktor koji spaja ljude i držve, današnji dan je pokazatelj da, gde god da su, Bošnjaci su bitan deo zajednice. Bošnjaci koji vode poreklo iz Sandžaka a žive u Sjevernoj Makedoniji su dobar primer uspešne integracije, napredovanja i ostvarivanja prava, te doprinose značajno evropskom putu Severne Makedonije”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Kako je rečeno, izgradnja ovog komemorativnog kompleksa daje izuzetno važan doprinos čuvanju sećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Džaferović je rekao da svi u regionu treba da prihvate presude međunarodnih sudova o genocidu u Srebrenici, kao i da je, kako je istakao, istina i pravda jedini zdrav temelj na osnovu kojeg je moguće obnavljati poverenje i graditi bolju budućnost.

indeksonline.rs

Exit mobile version