Naslovna Featured Istaknuto U SB “Novopazarska banja” trenutno na lečenju od koronavirusa oko 20 pacijenata

U SB “Novopazarska banja” trenutno na lečenju od koronavirusa oko 20 pacijenata

u-sb-“novopazarska-banja”-trenutno-na-lecenju-od-koronavirusa-oko-20-pacijenata

Deo Specijalne bolnice “Novopazarska banja” u ovom poslednjem talasu koronavirusa, ponovo je pretvoren  za lečenje pacijenata obolelih od virusa, ali takođe, stari deo bolnice radi i pruža zdravstvene usluge no covid pacijentima. Na covid odeljenju ove zdravstvene ustanove bilo je blizu 90 pacijenata a trenutno ih je oko 20 , od kojih je  samo 10 posto vakcinisanih.

“Kada je deo ove zdravstvene ustanove ponovo morao da bude pretvoren u deo za lečenje kovid pacijenata zbog pogoršane epidemiološke situacije, hospitalizovano je blizu 90 obolelih. Medju njima je bilo i mlađih i starijih ali ono što je obeležilo taj talas povećanog broja hospitalizovanih jeste to da je 90 posto njih bilo nevakcinisano”, rekla je dr Edita Ćatović.

“Rad u zelenoj zoni Specijalne bolnice “Novopazarska banja” organizovan je tako da se poštuju pre svega sve epidemijske mere uz koje se nesmetano pružaju zdravstvene usluge no kovid pacijentima koji se nalaze na stacionarnom lečenju kao i onima koji dolaze na ambulantno lečenje”, kazala je direktorka dr Sonja Radetinac.

Doktorke Mavrć i Radetinac, još jednom su pozvale sve građane da se što pre vakcinišu i da je vreme da oni koji do sada to nisu učinili shvate da je to jedini način da izađemo iz ove situacije.

B.V.

 

Podeli

Exit mobile version