U Sarajevu održana redovna izborna skupština Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

U toku je redovna – izborne skupština Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka. Na današnjoj sjednici, koja se održava u Bosanakom kulturnom centru u Sarajevu, prisustvuje 150 delegata.

Ekrem Lekić izjavio je da, ko god bude izabran na poziciju predsjednika u narednom periodu nastaviće raditi na osnaživanju veza građana BiH i Sandžaka.

,, Nastavićemo da posvećujemo pažnju učenicima i studentima na način da povećamo broj stipendista. U ovom četverogodišnjem mandatu zajedno sa novootvorenim Konzulatom BiH u Novom Pazru radićemo na osnaživanju ne samo političkih, nego i veza u oblasti kulture, sporta i obrazovanja,, rekao je Lekić.

Dodao je da u susret izborima za BNV, Udruženje prati izborne radnje, te da radi na podizanju svijesti građana o važnosti upisa na posebni birački spisak i izlazak na izbore 13. novembra.

U radu Redovne izbornoj skupštine Udruženja učestvovali su predsjednica Skupštine grada Novog Pazra, Anela Halilović Šemsović i predsjednica Skupštine Opštine Tutin Fazila Ferizovic Berovic.

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Sarajevu djeluje od 1990. godine i okuplja ljude porijeklom iz šest sandžačkih opština u Srbiji i Crnoj Gori.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO