U pripremi drugi “Novi Pazar sevdah fest”

604

Drugi po redu ”Novi Pazar svdah fest” biće održan u Novom Pazaru 20. novembra. Omladinskim festivalom sevdaha Kulturno umjetničko društvo “Isa-beg” i novopazarski Kulturni centar obilježiće Dan Sandžaka. Pokrovitelj dvodnevne manifestacije je grad Novi Pazar, a pripreme za taj, već sada tradicionani događaj internacionalnog karaktera su u toku.

Pripreme za omladinski festival sevdaha ”Novi Pazar svdah fest” uveliko su u toku. Ovih dana biće raspisan i konkurs kojim će se za učešće na festivalu sevdaha pozvati mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, čime je festival, kako je to i prošle godine bilo zamišljeno dobio međunarodni karakter.

“Iskreno vjerujem da će ovogodišnji festival biti kvalitetniji od predhodnog. To nam je cilj, da festival opstane i raste iz godine u godinu. Ove godine pravo učešća imaju mladi interpretatori sevdalinke iz zemalja u regionu, što ovaj festival svrstava u festivale internacionalnog tipa”, rekao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Pobjednik prošlogodišnjeg „Novi Pazar sevdah festa“ bio je Amir Lakota, drugo mjesto pripalo je Zenaidi Đukić a treće mjesto podjelile su Dina Bogućanin i Almedina Đekić.