U prekidu železnički saobraćaj Užice-Prijepolje zbog posledica nevremena

BEOGRAD – Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu, jer je zbog vremenskih nepogoda tokom noći i jutra oštećena kontaktna mreža i železnička infrastruktura na ovom delu pruge.

Na deonici barske pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevreme oborilo, dok je jednoj deonici pokidana kontaktna mreža, saopštila je “Infrastrukture železnice Srbije”.

Velike vremenske nepogode i oštećenje železničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

U 04.55 sati uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektro vučom zatvoren deo pruge od Užica do Sevojna.

Ekipe “Infrastrukture železnice Srbije” su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na ovom delu barske pruge, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa koloseka.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na ovoj deonici barske pruge.

Zbog ovih oštećenja na barskoj pruzi prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, tokom noći je za
putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom železničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog ovoga se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja, saopštila je “Infrastrukture železnice Srbije”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO