U požaru u kovid bolnici u Tetovu poginulo 14 pacijenata

SKOPLJE – U požaru u montažnoj kovid bolnici u Tetovu poginulo je 14 pacijenata, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.

Tužilaštvo Severne Makedonije saopštilo je da je na obdukciju predato 14 tela žrtava požara u kovid centru u Tetovu i da se ispituje da li ima još nastradalih.

U kovid centru kliničke bolnice u Tetovu u vreme sinoćnjeg požara bilo je 26 pacijenata, a 12 preživelih je van životne opasnosti, navelo je ministarstvo.

Medju poginulima nema medicinskog osoblja, a nekoliko zaposlenih je zadobilo lakše povrede.

Vatrogasni komandir Uka Aliti izjavio je za televiziju Telma da je u požaru lakše povredjen i jedan vatrogasac dok su se četvorica nagutala dima.

“Pretpostavljali smo da u modularnom centru ima boca sa kiseonikom. One eksplodiraju pri visokoj temperaturi, kao što se dogodilo sinoć. Da kažem da kiseonik ne gori, već samo izaziva eksploziju, ali pomaže da se šire plameni jezici”, rekao je.

Crveni krst Severne Makedonije saopštio je danas da će porodicama poginulih u požaru dodeliti jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 denara, odnosno oko 485 evra, “u znak solidarnosti i kao human gest”.

Požar u kojem je izgoreo montažni objekat gasilo je 30 vatrogasaca sa sedam vozila. Požar je izbio sinoć oko 21.00 i ugašen je za pola sata, a informacija o uzroku još nema.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO