Naslovna Featured Istaknuto U okviru Dječije nedjelje gradonačelnik ugostio djecu Novog Pazara

U okviru Dječije nedjelje gradonačelnik ugostio djecu Novog Pazara

u-okviru-djecije-nedjelje-gradonacelnik-ugostio-djecu-novog-pazara

Djecu Novog Pazara danas su tradicionalno, u okviru Dječije nedjelje primili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednica Skupštine Anela Šemsović Halilović.

Najmlađi su bili u prilici da zatraže odgovore na pitanja koja su za njih bila bitna, a za ovaj dan pripremili su i raznovrstan i bogat program.

„Ovo je svake godine najdraži susret. Mališani su naši omiljeni gosti. Uvijek nas obraduje njihov dolazak. Bilo je lijepo danas družiti se sa njima i čuti njihova razmišljanja koja su veoma zrela, iako su djeca. Cilj Gradske uprave i Grada Novog Pazara je da im obezbjedi što srećnije i bezbrižnije djetinjstvo i sigurnu budućnost. Ova djeca će zahvaljući roditeljima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima izrasti u ljude koji će biti stručnjaci u mnogim oblastima. Mi u djeci prepoznajmeo rad i trud kadra u obrazovnim ustanovama, i na tome smo vrlonzahvalni”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Susret je protekao uz razmjenu poklona i grupno fotografisanje koje će biti uspomena djeci na ovaj, za njih uzbudljiv dan.

A. N.

Exit mobile version