U Novopazarskoj banji privremena COVID bolnica

Pacijenti pozitivni na koronu a sa lakšim simptomima, odnosno asimptomatski hospitalizovani su u novom bloku novopazarske banje gde će funkcionisati privremena COVID bolnica. Sve neophodne pripreme za namenu tog dela objekta su završene pravovremeno i prvi pacijenti su stigli već danas.

Definisane su crvene i zelene zone i putevi, postavljeni protokoli, obezbeđena sva neophodna terapija za lečenje, kao i dovoljna količina zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Privremena COVID bolnica radiće u tri smene. Za rad u njoj angažovano je osam lekara i 16 medicinskih sestara .

Prvi pacijenti već su primljeni. Reč je o pacijentima sa simptomima i blažom kliničkom slikom koji su do danas bili na grudnom odeljenju.

Prema rečima upravnice privremene COVID bolnice Novopazarska banja doktorke Edite Ćatović ovakva hospitalizacija asimptomatskih i pacijenata sa lakšom kliničkom slikom od izuzetne je važnosti i presudna je u prekidanju transmisije virusa, a olakšaće i onima koji nemaju uslove za kućnu izolaciju.

Asimptomatski, odnosno lakši pacijenti na lečenju će biti do potpunog ozdravljenja, odnosno dobijanja negativnog testa.

Uslovi za boravak pacijenata su, naglašava doktorka Ćatović, sasvim zadovoljavajući.

Doktorka Ćatović  kaže da se menadžment bolnice potrudio da boravak i lečenje pacijentima učini što lakšim, pa će tako njima svakodnevno iz zelenih zona biti dopremani obroci, odnosno lanč paketi. U kompletnom objektu obezbeđena je i internet konekcija,

U starom bloku koji  je sada u potpunosti odvojen od privremene COVID bolnice nastaviće da leče pacijente kao i do sada.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO