U novopazarskim školama 394 obolela učenika od početka septembra

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru je od početka školske godine korona virus potvrdjen kod 394 učenika, od kojih je 274 osnovaca i 120 srednjoškolaca, pokazuju danas objavljeni podaci Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu.

Direktor te zdravstvene ustanove Šefadil Spahić rekao je da najviše zaraženih registrovano u drugoj nedelji septembra kada je zaraza povrdjena kod 133 učenika osnovnih i 41 učenika srednjih škola.

“U prvoj nedelji septembra imali smo 128 obolelih učenika, dok je u poslednjoj nedelji ovog meseca registrovano ukupno 92 djaka kod kojih je potvrdjen korona virus. Tabele sa podacima obolelih učenika koje popunjavamo na nedeljnom nivou šaljemo Institutu za javno zdravlje Batut”, navodi Spahić.

On pojašnjava da se podaci koje dobija Batut prosledjuju Timu za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola koji na osnovu toga donosi odluke o modelima nastave koji će se primenjivati u odredjenim lokalnim samoupravama.

Za učenike srednjih škola u Novom Pazaru model nastave se od početka školske godine menjao četiri puta, a prema odluci Tima za škole od ponedeljka će u ovom gradu ponovo biti uvedena kombinovana nastava.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO