U NOVOM SADU OSVANUO PRETEĆI GRAFIT PROTIV MUSLIMANA!!!

Novi Sad – Muftijstvo vojvođansko najoštrije osuđuje ovaj ružni i uvredljivi grafit koji je uznemirio sve muslimane u Novom Sadu i unio nemir i strah među ljude, a posebno zbog činjenice što se u njegovom tekstu poziva na ubijanje muslimana.

Juče je na zgradi vrtića „Različak“ u Ulici Narodnog fronta broj 45. u Novom Sadu osvanuo užasan grafit koji je zgrozio sve muslimane koji žive u Novom Sadu.

Muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić najoštrije je osudio ovakve pretnje u kojima se otvoreno preti muslimanima koji žive na ovim prostorima.

Želim da verujem da je ispisivanje grafita mržnje ,čin pojedinaca.

Po prvi put otvoreno iskazujem ozbiljnu zabrinutost, očigledno da neko ovakvim gnusnim porukama želi da zastraši muslimane koji žive u ovom gradu, koji nesumnjivo postoje i deo su ovog društva.

Novi Sad je grad pun ljubavi, međusobne tolerancije, grad koji raširenih ruku prihvata svakog dobronamernog čoveka i ovakva vrsta grafita predstavlja pravo iznenađenje. Grafiti ovakve sadržine nikako ne smeju poremetiti naše dobre, bratske,prijateljske i komšijske odnose koje muslimani Novog Sada gaje sa svojim komšijama Srbima i Mađarima.

Očekujem od svih nadležnih organa AP Vojvodine i grada Novog Sada da osude ovakve pretnje upućene muslimanima Novog Sada. Takođe očekujem od nadležnih službi da preduzmu adekvatne mere kako se u buduće ovakve pretnje ne bi ponovile- izjavio je muftija Ziljkić. Muftija Ziljkić se u ime Islamske zajednice -muftijstva vojvođanskog zahvaljuje gradskom odboru LSV-a koji su prekrečili uvredljive grafite.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO