U Novom Pazaru za vikend isključeno sedam vozača zbog alkohola i psihoaktivnih supstanci

Foto: indeksonline.rs Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, od petka do nedelje, isključili su iz saobraćaja sedmoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Policija je u Novom Pazaru zaustavila „audi“ kojim je upravljao E. N. (1984) iz ovog grada i utvrdila da vozi pod dejstvom amfetamina i opijata.

U vozilu i pretresu stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je više kesica sa manjom količinom heroina, tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i vagica za precizno merenje.

Po nalogu tužilaštva, E. N. je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Saobraćajna patrola zaustavila je dvadesetpetogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji je juče, vozeći sa 2,50 promila alkohola u organizmu prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u „folksvagen“ i „pežo“ i pobegao sa mesta nezgode, kao i devetnaestogodišnjeg vozača „pola“ sa 1,65 promila alkohola u organizmu i sa probnom vozačkom dozvolom.

NJima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Policija je iz saobraćaja isključila i tridesetjednogodišnjeg vozača „audija“ i dvadesetpetogodišnjeg vozača bicikla koji su vozili sa 0,85 promila alkohola u organizmu, četrdesetdvogodišnjeg vozača „bmv“ sa 0,61 i dvadesetčetvorogodišnjeg vozača „mercedesa“ sa 0,31 promil alkohola.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO